Alimentació ecológica

La nutrició i dietètica és la tècnica d’utilitzar aliments saludables, suficients i variats, així com combinar-los de forma adequada, equilibrada i agradable per aconseguir un major benestar i qualitat de vida, considerant sabors, costums, possibilitats i preferències.

La dietoteràpia és la màxima expressió de la utilització dels principis de la dietètica aplicats al camp de la salut. Estudia i proposa una dieta terapèutica específica i aplica els principis d’una adequada alimentació per tractar processos patològics o dolències concretes.

Disposem de més de 300 referències, oferint una àmplia varietat de productes i una estudiada selecció de les millors marques i qualitats: cereals, farines integrals, llegums, pastes, mueslis, flocs, llets vegetals, sucs de fruites i hortalisses, algues, bolets, llavors,  melmelades, mels, conserves, tofu, seitan, miso, tamari, hamburgueses vegetals, galetes bio, patès vegetals, sucres integrals, alternatives  al cafè, xocolates, productes del comerç just, etc

Tots els productes estan certificats pel CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica). La nostra preferència són els productes i proveïdors locals ja que evitem els costos i l’impacte del transport  en el medi ambient,  i afavorim les produccions autòctones.

                 

Per què ecològic?

Avui dia és ja indiscutible que el factor alimentació està present en l’origen de nombroses malalties que s’extenen en la nostra societat, inclòs el càncer, en unes proporcions cada vegada majors i alarmants.

Al llarg de la vida un ésser humà arriba a ingerir 70 tonelades d’aliments, que un cop metabolitzats formen el nostre cos: des dels ossos i els muscles a les neurones, per la qual cosa resulta fàcil suposar la importància que té alimentar-se correctament i donar al nostre cos aliments saludables. Una alimentació més o menys sana, sumarà o restarà vitalitat al nostre organisme.

Deixant a part factors de moda i fanatismes “ecològics”, és important conèixer algunes dades i disposar de certa informació per poder escollir conscientment un tipus d’aliments sans per a nosaltres.

A més de que moltes vitamines, minerals i nutrients imprescindibles es perden durant el temps que transcórre des de la recolecció al moment del consum, cada vegada tenim més evidències de la relació directa que existeix entre la proliferació de nombroses malalties i l’ús d’herbicides (dioxines), fertilitzants i pesticides químics en els cultius agrícoles, contaminant tota la cadena d’alimentació.

Tanmateix els productes utilitzats en la ramaderia intensiva tals com hormones, antibiòtics, tranquilitzants, dioxines i OGM (transgènics), a més de pinsos de dubtosa procedència, són absorvits per l’ésser humà al consumir aquests aliments o els seus derivats: carns, embutits, ous, llet.

Un altre factor important a tenir en compte són els additius presents en conserves i gran part dels aliments de procedència industrial, com colorants, conservants, estabilitzadors de textura i edulcurants. Malgrat en la nostra societat són imprescindibles, cal tenir en compte la toxicitat de molts d’ells, la dosis i les sinèrgies entre ells.