Herbolari

Considerem el procés de salut des d’una visió holística, tenint en compte tant l’abordatge dels aspectes físics, com dels processos  psíquics, emocionals i espirituals de la persona. 
La fitoteràpia és la ciència que estudia les substàncies contingudes en algunes plantes i la seva aplicació amb finalitat terapèutica, sigui per prevenir, alleugerir o curar una malaltia, afavorint el procés de salut i restablint un equilibri durable a tots nivells. 

Tot i que la fitoteràpia està considerada actualment com una “medicina alternativa”, cal no oblidar que és la base de totes les medicines tradicionals al llarg de la història de la humanitat.

Tambè realitzem Terapia Floral del Dr. Edward Bach. La teràpia floral és una disciplina que actua en tots els nivells vitals de l’ésser humà, ajuda a restablir la salut psicofísica i emocional corregint patrons negatius que poden generar les malalties, i contribueix al desenvolupament integral de la persona. Podem considerar les flors de Bach com a intel·ligència emocional líquida. Des de l’òptica del Dr. Bach és la desharmonia entre l’ànima i la personalitat la causa del que coneixem com a  malaltia.
A Milfulles disposem de més d’un centenar de plantes medicinals i formules magistrals (a granel i embossades),  des d’una infusió digestiva bàsica, fins a plantes i combinacions amb una acció terapèutica específica (inclosos els millors analgèsics vegetals), així com altres formats i presentacions fitoterapèutiques: extractes, tintures, xarops, càpsules, comprimits, olis essencials, essències florals, cosmètica natural, i els preparats fitoterapèutics específics, per ús oral i tòpic, que elaborem personalment. Pensem que no hi ha plantes bones ni dolentes, tot depèn del seu ús, via d’administració, dosificació, etc. Algunes plantes que són prohibides, al·legant la seva toxicitat, són molt més efectives en dosi adequada que molts fàrmacs; de fet, els millors analgèsics vegetals estan prohibits i en mans de la indústria farmacèutica.  Per aquest motiu estem en contra d’una política immadura de prohibició de moltes plantes medicinals amb l’excusa aparent de la “salut pública”, situació que provoca que molts malalts i professionals de la salut hagin de fer excursions a l’altre costat de l’ortodòxia.

Inicialment la majoria de les plantes medicinals ens les proporcionaven els distribuïdors que ofereixen les millors qualitats, tot i que poc a poc estem construint una xarxa de col·laboradors per tot Catalunya, amb la intenció d’oferir plantes autòctones de cada zona, a més de la implicació social: Herbolari Nogué d’Osera, Pàmies de Balaguer, així com els amics de Sant Romà, els Ports, Pirineu, Montseny i Maresme.  Ens suposa més feina i menys marge que comercialitzar amb majoristes, però apostem clarament per la procedència ecològica de proximitat, i la cooperació. 
Per altre costat, una petita part de les plantes que disposem, les cultivem directament a les faldes del Motseny, a més d’altres molt concretes que recolectem a diferents indrets al llarg del any.