Qui

Ramon Puig Domènech

Vaig néixer l’any 1965, i de nen ja m’agradaven les plantes i volia ser metge. Després d’estudiar E.G.B i B.U.P als Maristes Valldemia, em vaig posar a treballar a una empresa tèxtil familiar. Vaig començar al magatzem fins que em va tocar anar a la “mili”.

Un cop finalitzat el servei militar em vaig reincorporar a l’empresa familiar. Vaig passar del magatzem a producció, a compres de matèries primes, departament de disseny de nous teixits, vendes, organització de fires… i vaig poder fer els meus primers viatges: Malàssia, Cachemira, Índia… que van resultar una gran escola de vida.

L’any 1993 vaig viatjar per primera vegada a Peru. Tot i que la situació al país en aquell moment era molt delicada per la presència de la guerrilla, aquella terra em va enamorar: la magestuositat dels Andes, la profunditat de la selva Amazònica, els vestigis de la cultura Inca, la senzillesa de la seva gent , la seva conexió amb la Terra i la seva cosmovisió… Vaig començar a col·laborar amb l’agència, Viatges Tuareg de Barcelona, organitzant itineraris d’aventura pel Peru on feia de guía turístic, i al mateix temps començava a representar vàries empreses tèxtils peruanes al mercat espanyol.

Així vaig passar gairebé deu anys, amb un peu a Barcelona i un altre a Peru. El 2002 vaig conèixer la Medicina Tradicional Amazònica i vaig tenir les primeres experiències amb curanderos de la selva. Moltes coses varen començar a canviar… i tot això em va reconnectar amb la meva vocació.

Va ser a la selva Amazònica on vaig decidir començar a estudiar Naturopatia.  Em vaig especialitzar en Fitoteràpia (UB, ISMET), Nutrició, dietètica i dietoteràpia naturista (ISMET), i vaig anar complementant amb altres formacions; Teràpia floral del Dr. Bach (Anthemon, Dr. Orozco), curs intensiu i vivencial amb Anne Laure i Bruno Weiler al Pirineu català, i col·laboracions; investigació per l’aplicació de tècniques amazòniques en context occidental amb el Centre Mèdic de Mataró. He tingut fins al 2012 consulta en aquest centre on he estat fent programes de salut basats en la Fitoteràpia, la Dietoteràpia, i la terapia floral del Dr. Bach.

Un llarg procés, fins que l’11 de gener de 2011 vam inaugurar Milfulles herbolari i aliments ecològics.  

Fins avui vaig combinant regularment aquesta tasca amb viatges a Peru per aprofundir en el fascinant món de la Medicina Tradicional Amazònica.